Floarea de nufăr

Italia, primăvara anului 2006. Doamna Dal Monte reprezintă idealul de soție pe care Alberto, un rinomato uomo d’affari italiano, l-a dorit și l-a cucerit.

            Familia Dal Monte, în ciuda diferenței mari de vârstă și a lipsei copiilor, este recunoscută ca fiind formată dintr-un cuplu de invidiat, iar pentru petrecerile pe care le organizează în vila de vacanță din Cortina sau hotelurile de cinci stele de pe malul Mării Adriatice, ca fiind o gazdă de excepție.

            Dar doamna Dal Monte nu este alta decât Liliana Rusu, o brunetă frumoasă de la poalele Muntelui Ceahlău, acolo unde o legendă zice că Baba Dochia, mama lui Dorobete, a înghețat împreună cu oile sale și s-au transformat în stane de piatră.

            Când nu împlinise încă optsprezece ani, îl fermecase pe unul dintre cei doi italieni invitați acasă de către tatăl ei. Fusese toamna anului 1990 și pentru Lili, ca pentru multe alte fete, Italia și un bărbat matur care-i căzuse la picioare reprezentau biletul câștigător, trambulina spre fericire.

            Dar este ea într-adevăr fericită? Este, în fiecare zi de joi. Lili se îmbracă întotdeauna elegant, în haute couture, cu tocuri înalte și pălării excentrice, care fac din ea o femeie enigmatică. Dar în fiecare joi încalcă regula nescrisă. Alege de fiecare dată o ținută sport, iese pe furiș din casă, când Alberto încă doarme și se întoarce înaintea lui acasă. De cinci ani are un boutique cu lenjerie de damă în Padova, la città del Santo. Și-a format o clientelă fidelă și multitudinea de turiști îi asigură succesul. Joia trece pe la magazin, ia prânzul cu asociata și prietena ei, Silvana, apoi se duce la patinoar sau la piscină. O dată la două săptămâni se oprește la Oficiul Poștal din Belluno și așteaptă ora deschiderii într-un bar, cu un cappuccino și un croissant cu ciocolată. Pe plicul de pe măsuță este adresa părinților ei.

            Tot într-o zi de joi, Alberto se trezește înainte ca ea să plece și este nevoită să-și schimbe hainele. Este doar primul semn al Sorții care o însoțește întreaga zi și-i presară în cale întâlniri neașteptate.

            Soțul ei se întoarce acasă aproape de miezul nopții, împreună cu un vechi prieten englez. O găsesc în piscina interioară a vilei. Lili iese din apă cu trupul zvelt, formele voluptoase scoase în evidență de decupajele swimsuit-ului lucios alb-argintiu care captează toată lumina albastră din jur și singurele cuvinte pe care Oscar reușește să le pronunțe sunt: Water Lily (Nufăr).

            Ce secrete se ascund în interiorul vilei de la poalele Dolomiților Bellunesi și ce-i rezervă Lilianei Rusu Soarta într-o zi de joi, veți afla citind următorul meu roman de dragoste „Floarea de nufăr”.

Vezi și alte

Cioburi de porțelan

Pachet promoțional

Porțelanuri de lux & Cioburi de porțelan

Dama de caro

Scroll to Top