Porțelanuri de lux

Colecția „Romanul de dragoste”, Editura Ambra, 2020 – volumul 1

            Sus-jos, minus și plus infinit, cifra opt, „stai o tură”, destin… Viața Marilenei Stoica se derulează sub aureola succesului, îmbrățișată de doi prieteni fideli, învăluită într-un lux strălucitor și condimentată cu nopți picante de dragoste. E convinsă că destinul ei este iremediabil legat de misterul cifrei 8. Numele de alint pe care și-l alege, ziua ei de naștere, momentele cruciale din viață, toate se învârt în jurul acestui număr magic.

            „Marlen, cum îi spuneau toți, n-avea nicio legătură cu celebra Marlene Dietrich. Mama ei murise la scurt timp după ce o născuse și crescuse înconjurată de o familie numeroasă. Unii o strigaseră Maria, alții Lena, dar ei nu-i plăcuse niciunul dintre nume. Așa că la paisprezece ani luase o foaie de hârtie și scrisese cele opt litere. Înainte de-a sufla lumânările de pe tort, le ceruse tuturor să fie strigată Marlen. Încă de pe-atunci nu i se putea refuza nimic și chiar dacă cei mai în vârstă uitau uneori acest nume, devenise Marlen pentru toată lumea.”

            Într-un mic orășel din Ardeal, Marilena Stoica creează mise en place-uri pentru restaurante de lux și după șase ani de succese ale firmei „Mar-Lux”, încheie cel mai important contract, acela care-i permite să se relaxeze.

            „– Le-am spus că dragostea și pasiunea mea dau viață, însuflețesc aceste adevărate opere de artă. Când restaurantul va fi gata, farfuriile mele vor exalta culorile bucatelor și vor încânta privirile. Tacâmurile vor amesteca gusturile și vor excita papilele gustative, dând naștere plăcerii. Iar paharele, cu forma lor elegantă și sunetul limpede al cristalului, vor face ca savurarea băuturilor să devină o experiență unică. Dacă toate aceste obiecte au un preț în bani, magia lor este neprețuită!”

            Universul glamour al lui Marlen este tributar prețiosului porțelan italian. Dar piesele de colecție sunt întotdeauna fragile sau devin cu timpul. Până la treizeci și cinci de ani, se distrează fugind de la țărmul Mării Negre, confidenta ei de-o viață, la Marea Mediterană sau în orașele pline de istorie ale Italiei. În înaltul văzduhului întâlnește chipul veșnic tânăr al mamei sale și aterizează în brațele unui fascinant om de afaceri, latin lover-ul ei secret. Se lasă purtată pe aripile vântului, trăiește periculos, dar nu-și trădează niciodată instinctul. Bărbații rămân o sursă inepuizabilă de adrenalină. Sunt mulți cei atrași de ea. Unii își pierd rațiunea, iar alții o fac să-și piardă rațiunea.

            Marlen este ca marea, când rece, când caldă, plină de emoții intense ce i se sparg în suflet precum valurile învolburate, lăsând în urmă doar vise de spumă. Iubirile vin și pleacă, iar ea păstrează doar amintirile de preț. Asta până când Soarele îi sădește în inimă un foc nestins care-i topește încetul cu încetul toată încăpățânarea și egoismul, făcând-o să se dedice trup și suflet unui scop mai înalt decât toate celelalte.

 

            Sus-jos, minus și plus infinit, cifra opt, „stai o tură”, destin… Toate acestea capătă semnificații importante.

            Într-un moment de fragilitate, cade pradă puterii de dominare a bărbatului care ridicase sexul dintre ei pe treapta cea mai înaltă a pasiunii și timp de cinci ani nu însemnase nimic altceva pentru ea.

            „Știa prea puține lucruri despre el. Nu-l întrebase niciodată cum era relația cu soția lui, dacă o iubea, dacă făceau dragoste sau dacă se gândise vreodată să divorțeze. Era sigură că nu i-ar fi spus adevărul. Ca orice om de afaceri, știa bine când să mintă și când să spună adevărul. N-o interesa realitatea și-l considera amantul perfect. Se entuziasma când îi auzea glasul la telefon, iar când pleca de lângă el, pleca fericită.”

            Dar Riccardo Bianchi îi propune să lase totul și să se mute în Italia. Atunci, în sufletul ei se creează celebrul conflict dintre minte și inimă, pasiune și datorie, siguranță și aventură.

            „Dorința de a se lăsa dominată de singurul bărbat care reușise s-o facă cu adevărat fericită îi cuprinse întregul corp. Blocată în brațele lui, îi simți mâna înaintând pe sub rochia din mătase și buzele sărutându-i gâtul. Apoi se opri, se întinse pe pat și stând unul lângă altul, el îi șopti:

            – Nici nu știi cât de mult te iubesc! Când ești lângă mine întineresc, iar când nu ești, mă așez în pat și închid ochii. Perna mea e obrazul tău, cearșaful cu care mă învelesc e trupul tău, iar pătura sânii tăi mari pe piept. Și astfel uit totul.

            Era cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care i-o făcuse vreodată un bărbat. Păcat că în acel așternut faci dragoste cu altă femeie. Fu replica care-i venise în minte, dar se abținu s-o rostească.”

            Marlen nu trăise nicio pasiune de top până la Riccardo, bărbatul care o cucerește centimetru cu centimetru, ca pe o fortăreață sub asediul buchetelor de trandafiri, bijuteriilor de lux și vacanțelor în locuri exclusiviste. Dar lui îi place să ridice miza și Marlen simte că pierde controlul.

            Declarațiile de dragoste în hoteluri de cinci stele, ochii înlăcrimați ai unei fetițe întâlnite întâmplător și sfaturile înțelepte ale singurei prietene pe care o are, Doina, îi inspiră ideea unui proiect, o nouă provocare. Dorința de a deveni mamă și soție iubitoare se înfiripă în sufletul ei. Știe bine că nu este ușor să se schimbe și încă nici nu e foarte convinsă că vrea asta. Dar îl subestimează pe Riccardo.

            Câteva luni mai târziu, pe Aeroportul din Bologna, cele două Marlen trebuie să se despartă. Care dintre ele va învinge?

 

            „Carpe diem era modul Marilenei de a gândi și de a trăi. Nu-și dăduse seama că de departe, dinspre apus, o adiere călduță isca o adevărată furtună care va transforma calmul apelor din sufletul ei în valuri răscolitoare și înspumate. […] Vine un timp când crezi că maturitatea și succesul îți dau libertatea de a lua hotărâri, de a face fapte sau a pronunța fraze fără să chibzuiești. Vine un timp când îi superi sau îi jignești pe cei dragi, crezând că totul ți se cuvine. Dar timpul trece! Singurătatea este cea care te trezește la realitate și dacă acest timp se dovedește a fi clement, atunci te poți considera un om fericit.”

Monica Bilbor – Porțelanuri de lux

Vezi și alte

Cioburi de porțelan

Pachet promoțional

Porțelanuri de lux & Cioburi de porțelan

Dama de caro

Scroll to Top